Traditie troef

Passie en traditie zijn geen loze woorden bij chocolaterie Pralinette. Integendeel! Alle chocoladecreaties worden met de hand gemaakt volgens traditionele methodes. Deze artisanale manier van werken werpt ook zijn vruchten af. Chocolaterie Pralinette valt sinds kort onder het prestigieuze label ‘Handmade in Brugge’, een initiatief van Tapis plein vzw in samenwerking met de stad Brugge dat ambachtelijk vakmanschap extra in de verf zet. 

Traditie en vernieuwing hand in hand

Chocolaterie Pralinette is zonder twijfel een creatieve broedplaats waar jonge chocolatiers zich ten volle kunnen ontplooien. Elke dag verrassen ze het publiek met originele chocoladeconcepten. Wat dacht je van een praline met karamel en Portugees zeezout uit Tavira, of een pure ganache geïnfuseerd met Blue Grey Chinese thee? Meester-chocolatier en bezieler van chocolaterie Pralinette Fangio De Baets heeft zelfs zijn eigen fondantchocolade ontwikkeld. Zacht in opbouw, maar met een lange nasmaak, op basis van cacaovariëteiten uit het Afrikaanse kusteiland Sao Tomé. Dit deed realiseerde Fangio in het Parijse laboratorium Or Noir van Barry Callebaut, waar ook topchefs zoals Sergio Herman en Peter Goossens hun nieuwste recepten voorbereiden.